Sprøde glutenfri kerneknækbrød

Sprøde glutenfri kerneknækbrød

Sprøde glutenfri kerneknækbrød, som passer til alverdens anledninger. Knækbrød kan faktisk lidt af hvert – de er nemme, sprøde, glutenfri, laktosefri, sukkerfri og veganske. Og så mætter de, da de er fyldt med proteiner, fibre og sunde fedtsyrer.

De kan holde sig lækre og sprøde i flere uger i en lufttæt beholder, så du kan sagtens lave en stor portion, så du har nem og sund mad i en travl hverdag eller på farten.

Du kan bruge knækbrødene til utrolig mange formål. De kan for eksempel bruges som snack til såvel salt som sødt – eller bare til at snacke uden topping eller dip. Jeg bruger derudover ofte disse knækbrød til tapas eller en lille “appetizer”, da man kan lave dem så små/store som man ønsker. Desuden er den sprøde og salte smag helt perfekt til alle typer spansk pålæg og også fisketapas.

Desuden bruger jeg også ofte disse lækre og sunde spinatvafler til tapas som alternativ til brød – de har en rigtig lækker blød konsistens, og jeg garanterer dig for at de vil være et hit!

SPRØDE GLUTENFRI KERNEKNÆKBRØD
Ingredienser:
– 100 g hørfrø (halvdelen blendet forinden)
– 60 g solsikkekerner
– 65 g chiafrø
– 60 g græskarkerner
– 60 g sesamfrø
– 2,5-3 dl vand
– 1,5 tsk salt

Fremgangsmåde:
1. Blend halvdelen af hørfrøene og bland derefter alle ingredienser i en skål. Lad det stå i cirka 30 minutter, for at chiafrøene kan “binde” dejen sammen.
2. Fordel massen på et bagepapir ved at placere et andet stykke bagepapir ovenpå, og rul det fladt med en kagerulle eller anden cylinderformet flaske (fx vinflaske).
3. Skær/lav ridser til knækbrødenes størrelse (så er de lettere at knække), og bag ved 150 grader i 1 time.
4. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle en smule af, før du begynder at knække dem.

De kan serveres med det samme, og opbevares derefter i en lufttæt beholder. De kan holde sig lækre og sprøde i flere uger!

Sprøde glutenfri knækbrød med kerner
4 thoughts on “Sprøde glutenfri kerneknækbrød”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *