Bananroulade med kakao/kokossnask

Bananroulade med kakao/kokossnask

OBS: Opskriften på bananroulade med kakao/kokossnask indeholder reklame for ingredienser fra KoRo (samarbejde) – det er en helt oprigtig anbefaling af kvalitetsprodukter til fornuftige priser. Du kan desuden altid få -5 % på din ordre ved at bruge rabatkoden ‘NOGLUTENNOLIMITS’. Jeg får ikke penge for at I bruger koden – den er blot til jeres fordel 🙂

Bananroulade med kakao- og kokossnask, som er helt naturligt fri for gluten, hvid sukker og animalske produkter, hvilket også gør denne lækre sag vegansk. Jeg har aldrig lavet roulade før jeg kastede mig ud i denne, da roulade ikke rigtig har sagt mig så meget. Men jeg er vild med banankage og topping, som minder om kokossnasket fra “den-du-ved-nok-kagen”, så jeg ville forsøge at kombinere disse 🙂

Resultatet er absolut en vinder i mine øjne! Men tag ikke mine ord for gode varer – prøv den selv 😉

Jeg har desuden anvendt en (for mig) helt ny meltype, som er lavet af fintmalede jordmandler. Jordmandler er helt geniale, da de hverken er nødder eller mandler, men en græsart. Derfor er de altså super velegnede til både gluten- og nøddeallergikere! Smagen er sødlig og konsistensen minder mig ret meget om mandelmel, og bageegenskaben er absolut også godkendt. Jordmandlerne bidrager i denne opskrift til både let sødme samt fibre og proteiner – win win!


Hvis du har lyst til at tjekke andre opskrifter ud, som indeholder banan, kan jeg anbefale disse:
Banandrømmekage med chokolade (glutenfri, sukkerfri og vegansk)
Sund svampet banankage (glutenfri, sukkerfri og vegansk)
Sund banankage med nutellatopping (glutenfri, sukkerfri og mælkefri) (jeg bruger også denne opskrift til lagkagebunde, som du kan se på Instagram @NoGlutenNoLimits)

OPSKRIFT PÅ BANANROULADE MED KAKAO/KOKOSSNASK

Ingredienser til ca. 4 personer

Bananroulade:

– 195 g overmoden banan (ca. 2 mellemstore bananer)
– 85 g fintmalet jordmandelmel fra KoRo (link)
– 3/4 dl vand
– 1 tsk bagepulver
– Desuden: groft kokosmel til at drysse på bagepapir/bagemåtte under dejen. Dette modvirker at dejen klæber dertil, og gør derfor rulningen af rouladen meget lettere.


Kakao/kokossnask:

– 100 g bløde dadler fra papæske (fjern stenen)
– 65 g groft kokosmel fra KoRo (link)
– 40 g smeltet kokosolie eller foretrukken (vegansk) smør
– 15 g let affedtet kakaopulver fra KoRo (link)
– 1 nip salt (medmindre du bruger smør)
– Saft af 1 stor appelsin (kan udskiftes med vand)
Valgfri: hakket chokolade

FREMGANGSMÅDE

1: Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.
2: Kom alle ingredienser til dejen i en skål eller blender, og blend det til en ensartet masse (både stavblender, blender og gaffel/håndkraft kan fungere).
3: Drys kokosmel ud i et jævnt lag formet som et rektangel på bagepapiret/bagemåtten, og fordel dejen forsigtigt over dette.
4: Bag dejen i ca. 8 minutter eller til kanterne bliver gyldenbrune.
5: Mens kagen er i ovnen laves kokosfyldet. Pil stenen ud af dadlerne og mos/mas alle ingredienserne sammen med en gaffel.
6: Skær kanterne på kagen lige og fordel fyldet ovenpå den “finger”-afkølede bananbund (se billede nedenfor). Rul det sammen til en roulade og pynt som du vil. Serveres med det samme eller afkølet i køleskab.

EKSTRA: Pynt evt. toppen med en “glasur” lavet af blendede dadler, lidt avocado, kokosolie, kakao og et nip salt. Dette giver et sødt, cremet og helt vildt lækkert touch. Alternativt kan smeltet chokolade også være lækkert – eller noget helt tredje 😉Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *