Lækre glutenfri spinatvafler

Lækre glutenfri spinatvafler
sunde lækre glutenfri spinatvafler

Lækre glutenfri spinatvafler, som desuden også er sukkerfri og laktosefri. Måske sidder du og er en anelse skeptisk over at opskriften indeholder spinat, men jeg vil virkelig anbefale, at du giver dem en chance! De er virkelig smagfulde og de bliver lidt sprøde udenpå men bløde indeni. Dog bliver de bløde hvis du sætter dem på køl.

Disse lækre glutenfri spinatvafler kan bruges som snack, sandwichbrød, burgerbolle, pølsebrød og selv som et stykke brød med eksempelvis peanutbutter, nutella eller marmelade – det er næsten kun fantasien der sætter grænser! Desuden kalder onsdage næsten på en omgang waffle wednesday, så jeg foreslår at du hopper i køkkenet og laver dem allerede nu 😉

Derudover kan du også tjekke mine andre vaffelopskrifter, hvis du er mere i humør til en sød vaffel lige nu – f.eks. sunde bananvafler, som også er super nemme at lave. Dog kan du også sagtens bruge disse spinatvafler med alt fra peanutbutter til pålægschokolade og ost.

Du kan også sagtens bruge dejen i et vaffeljern til hjertevafler – mit vaffeljern er fra Tefal Snack Collection.

OPSKRIFT
Ingredienser:
– 250 g spinat (gerne fra frost)
– 1 spsk FiberHusk
– 175 g blandet glutenfri mel (her har jeg anvendt cirka lige dele af mandelmel, quinoamel, boghvedemel og fuldkornsmajsmel)
– 1 spsk chiafrø
– 3-4 dl vand
– 3 æg
– 1,5 tsk salt
– 1,5 tsk bagepulver
– ½ dl valgfri olie (jeg har brugt olivenolie)

Fremgangsmåde:
Kom alle ingredienserne i en blender (på nær olie) og blend til en ensartet og let flydende masse. Tilsæt til sidst olien og rør rundt. Brug dit foretrukne vaffeljern og bag til de bliver let gyldne og sprøde udenpå.
Tip: jeg tilsætter ofte løbende lidt vand til dejen mens jeg bager, da den tykner på grund af FiberHUSK.

Tag mig eller skriv endelig til mig på Instagram eller Facebook på NoGlutenNoLimits (@noglutennolimits) når du bager nogle af mine opskrifter – jeg vil rigtig gerne se dine kreationer!5 thoughts on “Lækre glutenfri spinatvafler”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *