Glutenfri knækbrød

Glutenfri knækbrød

Glutenfri knækbrød, som er fyldt med ene gode sager og super nemme at lave! Mangler du også indimellem en lækker snack eller et mindre mellemmåltid? Så er disse knækbrød helt perfekte. De er fyldt med fibre og proteiner og de holder dig mæt længe.

Opskriften er glutenfri, sukkerfri, laktosefri og vegansk (og fri for æg), og smagen er helt i top. De minder mig lidt om knækbrødene fra Sigdal med solsikkekerner og quinoa, men disse indeholder flere forskellige kerner.

De glutenfri knækbrød vil desuden også være fuldstændig perfekte til både traditionel eller fiske-tapas, som alternativ til rugbrød og boller eller som et langt sundere og dejlig sprødt alternativ til chips. De smager nemlig tosset godt med alt fra serranoskinke, hummus, guacamole, marmelade, sundere hjemmelavet nutella eller peanut butter og banan – eller bare som en lækker snack helt for sig selv! Hvis du synes, at disse topping- og anvendelsesmuligheder lyder fristende, så vil jeg anbefale dig at hoppe i køkkenet med det samme 😉

Jeg har desuden også en anden opskrift på sprøde kerneknækbrød, som kun består af kerner og frø, og derfor er LCHF-venlige.

Opskrift på glutenfri knækbrød

Opskrift til en lille bageplade

– 30 g glutenfri havregryn (havregryn er i sig selv naturligt glutenfri, men nogle mærker kan indeholde spor af gluten)
– 30 g fuldkornsmajsmel (jeg bruger den fra Urtekram)
– 40 g solsikkekerner
– 20 g hørfrø
– 15 g græskarkerner
– 15 g sesamfrø
– 1-1,5 tsk salt (afhængigt af hvor stor din tsk er samt hvor saltede du ønsker dem)
– 1 spsk rapsolie eller olivenolie
– 1 spsk pofiber eller majsstivelse (jeg foretrækker pofiber, som er kartoffelfibre af mærket Semper)
– 1 dl vand

Kom alle ingredienserne i en røreskål og rør godt rundt indtil du har en let klistret og sammenhængende masse. Rul dejen ud i et tyndt lag på en bageplade beklædt med bagepapir (jeg laver dem cirka samme tykkelse som en solsikkekerne, der ligger). Brug en stor kniv eller et pizzahjul til at skære/ridse knækbrødene i den størrelse du ønsker. Bag knækbrødene i 25-28 minutter ved 175 grader varmluft indtil knækbrødene bliver gyldne ovenpå. De skal være sprøde, hvis du “banker” på dem med en fingerspids eller negl. Tag knækbrødene ud af ovnen og lad dem køle af i 10-15 minutter før du knækker dem. Server og nyd med det samme eller gem dem i en lufttæt beholder.
OBS de kan holde sig lækre og sprøde i flere uger, så du kan sagtens lave en stor portion 😉3 thoughts on “Glutenfri knækbrød”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *