Sundere nutella

Sundere nutella

Sundere nutella kan bruges som tilbehør, smørepålæg og fyld til alverdens lækre sager. Denne version er virkelig cremet, har en mild og rund hasselnøddesmag, og så er den baseret på en masse lækre råvarer.

Opskriften er glutenfri, sukkerfri, laktosefri og vegansk, Det er en relativt stor portion, så du kan sagtens både servere det til nybagte boller OG bage med det, uden at det forsvinder på 1 dag 😉

Hvis ikke du ønsker at bage nutellaen, er den også helt ideel til at pynte kage med – det kan være utroligt dekorativt hvis du har en sprøjtetyl – se f.eks. denne sundere banankage med nutellatopping.

Jeg opbevarer desuden min nutella på køl i et lufttæt glas – så holder den sig frisk i længst tid!

Opskrift på sundere nutella

Ingredienser til 1 stort glas (større end det på billedet)
– 100 g hasselnødder
– 150 g udstenede dadler fra papæske
– 1-2 spsk kakao (afhængigt af hvor dyb kakaosmag du ønsker – smag til)
– 30 g kokosolie
– 1 nip salt
– Vand til du opnår den ønskede konsistens (tilsæt blot en smule ad gangen – nutellaen bliver mere fast på køl)

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 175 grader (ikke varmluft). Fordel hasselnødderne på en bageplade beklædt med bagepapir. Når ovnen er varm, sætter du bagepladen ind. Rist/bag hasselnødderne i 9-10 minutter (dette kan variere, så hold godt øje – skallerne skal blive mørke og løsne sig fra nødden, og nødden skal blive lysebrun).

Tag hasselnødderne ud af ovnen og lad dem køle af i 5-10 minutter. Gnub derefter skallerne af (enten med hænderne eller i et viskestykke), og kom dem i en minihakker, blender eller foodprocessor. Blend indtil nødderne bliver til en nøddesmør (dette kan godt tage et par minutter – husk at røre indimellem, hvis nødderne klæber sig op af kanterne).
Tilsæt dernæst de øvrige ingredienser og blend til en ensartet masse. Fyld nutellaen i et glas, og opbevar det på køl.

Servér og nyd 😉
5 thoughts on “Sundere nutella”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *