Raw peanut butter bites

Raw peanut butter bites

Raw peanut butter bites – en videreudvikling på mine raw peanutbutter pies. I denne nye udgave har jeg udskiftet chiafrø med havregryn, og målene er lidt anderledes. Det har gjort, at “dejen” til bunden er nemmere at arbejde med, men de smager stadig afsindigt lækkert. En anden forskel er, at jeg har brugt forme til minimuffins til at “støbe”/forme bundene, hvilket gjorde det muligt at lave dem højere, men med mindre omkreds. Det fungerer fuldstændig perfekt med sådan en “bite-size”. Dog vil jeg anbefale at du prøver dem af selv, i stedet for blot at tage mine ord for gode varer 😉

Opskriften er glutenfri, sukkerfri, laktosefri og vegansk, og så kræver den ikke en ovn. Desuden er det en dessert/kage/snack, som du kan forberede i flere dage i forvejen, og jeg garanterer, at du slår benene væk under dine gæster. Det er simpelthen en syndig smagseksplosion, som indeholder de lækreste råvarer! Det er svært at forklare oplevelsen af disse raw peanut butter bites, men det der kommer tættest på, er nok snickers i en mere mundvandsfremkaldende form 😉

Disse små bites er helt perfekte til enhver anledning: kagetapas, snacks, en lækker dessert, ekstra kage til fødselsdage og meget mere!

Opskrift på raw peanutbutter bites

Ingredienser til cirka 10 minitærter, bite size (jeg bruger minimuffinsforme til at forme bunden)

Bund:
– 20 g blendede mandler eller mandelmel
– 70 g friske udstenede dadler fra papæske (findes i frugt- og grøntafdelinger i supermarkedet – jeg bruger Juicy dates fra RM Import)
– 30 g peanut butter
– 10 g havregryn
– 10 g kakao

Daddelkaramel:
– 70 g friske udstenede dadler fra papæske (findes i frugt- og grøntafdelinger i supermarkedet – jeg bruger Juicy dates fra RM Import)
– 30 g koldt vand (cirka 3 spsk)
– 15 g peanut butter

Desuden:
– 1 lille klat peanut butter (cirka en halv tsk pr. tærte/muffin)
– hakkede, saltede peanuts til at drysse ovenpå
– smeltet chokolade til toppen


Fremgangsmåde:
Start med at blende alle ingredienser til bundene indtil du får en konsistens som på billedet nedenfor (du kan trykke massen sammen med hænderne).
Brug en bageform til minimuffins og tryk dejen/bunden ud til ønsket form. Tag forsigtigt bunden ud af formen ved at løsne en af siderne med en finger og træk den op med to-tre fingre (jeg bruger pege- og/eller langefinger til at løsne siden og tommelfingeren hjælper med at trække bunden op).

Lav daddelkaramellen ved at blende alle ingredienser til en ensartet masse.

Saml kagen:
Kom en klat peanut butter i bunden af hver bund/tærte, og dernæst en klat daddelkaramel ovenpå (se billeder nedenfor). Drys hakkede peanuts på toppen. Smelt chokoladen og fordel den ovenpå som du ønsker (jeg laver striber, sådan at man kan ane peanuts og daddelkaramel under chokoladen).

Kom dine raw peanut butter bites på køl indtil du skal servere. De kan holde sig virkelig lækre på køl i mange dage (måske ennda uger, men jeg har aldrig haft rester så længe 😉 ).

raw peanutbutter bites


6 thoughts on “Raw peanut butter bites”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *