Chokoladebrud med skjulte gulerødder

Chokoladebrud med skjulte gulerødder

Chokoladebrud med skjulte gulerødder, som er rige på fibre og proteiner. Jeg har puttet blendede gulerødder i disse boller, og det fungerer perfekt til både at give sødme og saftighed i dejen. Desuden giver det også brødet en lækker gylden farve, hvilket kun er en bonus 😉

Opskriften er glutenfri, sukkerfri, laktosefri og uden æg, hvilket også gør dem veganske. De er sprængfyldte med alverdens lækre og mættende ingredienser, og derfor er disse chokoladebrud med skjulte gulerødder den perfekte snack til madpakken eller eftermiddagshygge til både hverdag og weekend.

Hvis du er på udkig efter andre madpakke-idéer, kan jeg på det varmeste anbefale min opskrift på disse grøntsagspølsehorn. De smager helt afsindigt godt, og min kæreste er også helt vild med dem, på trods af grøntsagerne ;-).
En anden snack, som er nem at have med på farten, er disse to forskellige opskrifter på hhv. kerneknækbrød og mere “almindelige” glutenfri kerneknækbrød.

Opskrift på chokoladebrud med skjulte gulerødder

Giver cirka 10-12 stk

Ingredienser:
– 4 dl koldt vand (gem 0,5 dl til at blende med gulerødder og dadler)
– 15 g FiberHUSK (den gule pakke, hvor loppefrøskallerne er pulveriserede)
– 1,5 tsk tørgær (jeg bruger den orange pakke fra Doves Farm, alternativt 25 g alm. gær)
– 100 g gulerod (blendet)
– 45 g udstenede dadler (dem fra papæske – blendes sammen med gulerod)
– 80 g havregryn
– 90 g rismel, fuldkornsmajsmel eller boghvedemel
– 50 g kokosfibermel (kan evt. erstattes af havregryn eller quinoamel)
– 50 g hakket chokolade


Fremgangsmåde:
1: Rør 3,5 dl vand grundigt sammen med FiberHUSK og gær, til du får en tyk og gelé-agtig masse. Lad det stå mens du forbereder/afvejer de øvrige ingredienser.

2: Brug en blender eller minihakker til at blende gulerødderne og de udstenede dadler med 0,5 dl vand. Tilsæt den blendede masse til fibermassen, og tilsæt desuden de øvrige ingredienser. Rør rundt med røreske indtil det hele er godt blandet.

3: Lad dejen hvile i 20 minutter i røreskålen.

4: Skær 10-12 dejklumper ud, og form bollerne med let våde hænder. Lad bollerne hvile et lunt sted i 45 minutter.

5: Forvarm ovnen til 230 grader varmluft. Sæt først bollerne i ovnen, når den er helt varm. Bag først bollerne i 10 minutter ved 230 grader varmluft, og skru dernæst ned på 175 grader varmluft, og bag videre i cirka 8 minutter.

OBS: Lad bollerne hvile og afkøle i mindst 15 minutter inden du skærer dem over.

Bollerne kan opbevares et par dage på køl og ellers kan de sagtens fryses. Tø dem op i mikroovn eller ovn når du skal bruge dem igen.

Du kan desuden følge med på Instagram på @NoGlutenNoLimits, hvor jeg deler en masse inspiration og tips til hverdag og weekend.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *