Sundere kanelkage med kaffeglasur

Sundere kanelkage med kaffeglasur

Sundere kanelkage med kaffeglasur er den perfekte kage både til eftermiddag og aften, og denne opskrift er muligvis den bedste du kommer til at støde på. Den er glutenfri, sukkerfri og laktosefri og alt går op i en højere enhed. Så du må love dig selv at prøve denne, hvis du også sidder og savler en smule lige nu 😉

Kagen er allerbedst når den er helt afkølet (gerne over natten), da kanelsmagen virkelig kommer til sin ret her. Og hvis du er så heldig, at der er rester, så kan den sagtens holde sig lækker og saftig i køleskabet i flere dage.

Kanel er desuden det perfekte krydderi at “varme” sig på i de kolde måneder vi går ind i nu. Derfor har du alle de bedste undskyldninger for netop at smække denne sundere kanelkage med kaffeglasur sammen nu 😉

Desuden bør du også overveje denne virkelig lækre og sunde gulerodskage med creamcheesefrosting – den er så simpel og en undervurderet favorit!

Ingredienser:
Kanelkage:
– 170 g udstenede dadler fra papæske
– 240-260 g kikærter på dåse (mængden afhænger af, hvilket mærke du køber – her har jeg brugt 4 helt små dåser fra Bonduelle)
– 1 dl vand
– 4 æg
– 2-3 spsk kanel (mængden afhænger af hvor glad du er for kanel)
– 1 tsk vaniljeessens
– 2 tsk bagepulver
– 1 nip salt

Kaffeglasur:
– 150 g udstenede dadler fra papæske
– 1 spsk peanutbutter eller valgfri smør (laktosefri, plantebaseret eller “almindelig”)
– 1 spsk kokosolie
– ½ dl vand
– 3-4 tsk kakao (smag til)
– kaffe efter smag (kan dog udelades)

Fremgangsmåde:
Kagen: blend dadler med vand og kikærter. Tilsæt de øvrige ingredienser og blend til en ensartet masse. Bag ved 180 grader varmluft i 20-30 minutter afhængigt af højden på din kage (jo højere desto længere bagetid). Lad kagen køle HELT af – gerne over natten.
Topping: blend dadler, peanutbutter/smør, kokosolie og vand, og smag derefter til med kakao og kaffe. Fordel toppingen på kagen inden servering.3 thoughts on “Sundere kanelkage med kaffeglasur”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *