Sundere julesneglekage

Sundere julesneglekage

Sundere julesneglekage med smag af clementin og chokolade. En kombination, som ikke slår fejl. Du kan desuden sagtens bruge appelsin i stedet for clementin – jeg havde bare kun clementiner på lager 😉

Opskriften er glutenfri, sukkerfri, laktosefri og vegansk (og fri for æg), og så er dejen virkelig god og nem at arbejde med. Mit bedste tip til en god dej, er at “overholde” de hviletider, som jeg har skrevet på i opskriften. Grunden til dette er, at dejen i denne periode bindes sammen, og får en lettere elastisk karakter, som er rigtig lækker at arbejde med!

Jeg vil på det varmeste anbefale dig at afprøve denne nye, snaskede og lækre variant af den velkendte kanelsnegl. Den er nemlig helt perfekt her i julen, og jeg garanterer at der dufter fantastisk i hele hjemmet ;-). Desuden har den et lille twist af crunch, fordi der er chokoladestykker i, og det løfter virkelig kagen op i den helt høje ende af skalaen ;-).

Udover denne sundere julesneglekage, er stort udvalg af forskellige typer snegle her på hjemmesiden. Dette skyldes, at jeg laver en del indslag med “onsdagssnegle”, hvor formålet er at lave andre fortolkninger af den gamle favorit. Så hvis du er interesseret i andre varianter af snegle, så tag endelig et kig på disse:
– Den traditionelle snaskede kanelsnegl
– Sundere gifler
Snickerssnegl
Pizzasnegl

Hvis du har nogle spørgsmål eller ønsker til nye opskrifter, så er du meget velkommen til at skrive til mig her eller på @NoGlutenNoLimits på Instagram.

Opskrift på sundere julesneglekage

Ingredienser til cirka 14-15 snegle

Dej:
– 1/2 tsk Yeast tørgær (eller 15 g gær)
– 1 toppet spsk FiberHUSK (den gule pakke)
– 3 dl vand
– 50 g mandelmel
– 50 g kokosfibermel
– 50 g rismel
– 20 g udstenede, skyllede og blendede dadler fra papæske (TIP: blend disse dadler sammen med dadler og clementiner til fyldet, og tag så 20 g af dette, inden de øvrige ingredienser til fyldet kommes i)
– 1 nip salt
– 1 nip kardemomme

Fyld:
– 130 g udstenede, skyllede og blendede dadler fra papæske
– 2 små clementiner uden skallen/skrællen (cirka 120 g) (kan erstattes med appelsin)
– 25 g mandler
– 2-3 tsk kakao (afhængigt af hvor meget kakaosmag du ønsker)
Desuden: 25 g finthakket chokolade (skal IKKE blendes)

Fremgangsmåde:
Dej:
Rør vand, gær og FiberHUSK grundigt sammen i en skål til du opnår en klistret gelé-agtig masse. Lad det hvile i cirka 10 minutter, mens du udstener og blender samtlige dadler med clementiner (altså både til dej og fyld). Tag 20 g den blendede daddelmasse og tilsæt den til fibermassen. Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen, og rør til du har en ensartet masse. Lad dejen hvile i 30 minutter.

Fyld:
Kom mandler og kakao ned i blenderen til daddel/clementin-massen og blend godt. Smag til med kakao.

Saml sneglene:
Rul dejen ud til et rektangel mellem to stykker bagepapir smurt med lidt smagsneutral olie (f.eks. rapsolie). Fordel fyldet på dejen og drys med det finthakkede chokolade. Rul forsigtigt dejen til en pølse ved hjælp af bagepapiret, og skær stykker på cirka 2 cm. Placer sneglene helt tæt og bag i 20-22 minutter ved 180 grader varmluft.

Lad kagen køle af i køleskab inden du serverer. Pynt eventuelt med smeltet chokolade på toppen.
Opbevar desuden kagen på køl eller frys, hvis du ønsker at lave den et par dage i forvejen. Det bliver den absolut kun bedre og mere smagfuld af.2 thoughts on “Sundere julesneglekage”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *