Sunde snickerssnegle

Sunde snickerssnegle

Sunde snickerssnegle – det lyder næsten for godt til at være sandt, ikke? Det er onsdag og derfor har jeg været i køkkenet og kreeret en ny version af den velkendte onsdagssnegl – nu med fyld af chokolade og peanutbutter, som leder tankerne hen på en lækker, snasket snickers.

De er glutenfri, sukkerfri, laktosefri og veganske, og de kan med fordel bages dagen forinden, da de tager mere og mere smag, jo længere de får lov at stå – men de smager også fantastisk efter de har fået lov til at stå et øjeblik. Så hop i køkkenet og lav disse ernæringsforbedrede og virkelig snaskede og lækre sunde snickerssnegle og bliv dagens helt 😉

Hvis du også er vild med peanut butter og chokolade, vil jeg desuden foreslå at du tager et kig på min sunde brownie med peanutbutter swirl 😉

Ingredienser til én lille snickers-snegle-kage (cirka 6 personer)

Dej:
– 1/2 tsk Yeast tørgær (eller 15 g gær)
– 2 spsk FiberHUSK (den gule pakke)
– 3 dl vand
– 50 g mandelmel
– 50 g kokosfibermel
– 25 g fuldkornsrismel
– 25 g boghvedemel
– 20 g udstenede dadler (juicy dates i papæske fra @rmimportdk)
– 1 nip salt
– 1 nip kardemomme

Remonce:
– 150 g udstenede dadler (juicy dates i papæske fra @rmimportdk)
– 1 spsk peanut butter
– 2-3 spsk kakao


Desuden: peanut butter til fyld

Bland vand, gær og FiberHUSK godt i en skål. Lad det hvile i 10 min, mens du udstener og blender dadler til både dej og remonce med lidt vand. Tilsæt de øvrige ingredienser til den gele-agtige masse, og rør til du har en ensartet masse. Lad dejen hvile i mindst 30 min. Lav remoncen imens.
Remonce: blend dadler med peanutbutter og smag til med kakao. Rul dejen ud som et rektangel på et bagepapir smurt med lidt olie og fordel remoncen og klatter af peanutbutter ovenpå (se billedet nedenfor). Rul forsigtigt dejen til en pølse via bagepapiret og skær stykker på cirka 1,5 cm. Placer sneglene helt tæt og bag i cirka 22 min ved 175 grader varmluft.
Serveres helt afkølet og evt. med peanutbutter, smeltet chokolade og hakkede peanuts på toppen.2 thoughts on “Sunde snickerssnegle”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *