Sundere nutellakrans med banan

Sundere nutellakrans med banan

Sundere nutellakrans med banan. Banan og nutella er jo en klassiker, som vi måske især kender fra pandekager. Men jeg garanterer dig, at denne kombination er mindst lige så smovset og lækker – og endda med en sundere hjemmelavet nutella, der smager tosset godt (der er link til den i opskriften) 😉

Opskriften er glutenfri, sukkerfri, laktosefri og vegansk, og dejen er virkelig nem at arbejde med – tricket er at få en god gelemasse først, og dernæst at “overholde” hviletiden (se opskriften nedenfor for detaljer).

Nutellakransen passer perfekt til enhver anledning, hvad enten det er jul eller sommer (eller midt i mellem), og den er et hit i alle aldre. Smagen er rund og mild, og dejen er lækker, luftig og slet ikke tør!!

Dejen minder rigtig meget om den, som jeg bruger til mine forskellige “onsdagssnegle”. F.eks. de klassiske kanelsnegle i en sundere udgave, sundere julesneglekage, eller måske er du (ligesom jeg) også rigtig glad for en variant der leder tankerne hen på snickers som snaskede snegle?

Opskrift på sundere nutellakrans med banan

Opskrift til cirka 4-5 personer

Ingredienser til dej:
– 1/2 tsk Yeast tørgær fra Doves Farm (orange pakke) (eller 15 g gær)
– 1 spsk FiberHUSK
– 2 dl vand
– 35 g mandelmel
– 30 g quinoamel eller kokosfibermel
– 45 g rismel
– 25 g udstenede dadler fra papæske (skal blendes i minihakker eller med stavblender sammen med en sjat vand – tilsæt efter behov, så massen ikke er så klæg)
– 1 nip salt
– 1 nip kardemomme

Fyld:
– 5 store spsk hjemmelavet nutella (tilsat lidt vand for at justere konsistens)
– 1 medium banan skåret i små stykker
– en håndfuld hasselnøddeflager og/eller finthakket chokolade

Fremgangsmåde:
Dej:
Rør vand, gær og FiberHUSK grundigt sammen i en skål til du opnår en klistret gelé-agtig masse. Lad det hvile i cirka 10 minutter, mens du udstener og blender dadlerne med ekstra vand. Tilsæt dadler og øvrige ingredienser til fibermassen, og rør til du har en ensartet masse. Lad dejen hvile i 30 minutter.

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.

Rul dejen ud til et rektangel mellem to stykker bagepapir smurt med lidt smagsneutral olie (f.eks. rapsolie). Fordel nutella, banan og hasselnødder/chokolade på den udrullede dej. Rul forsigtigt dejen til en pølse ved hjælp af bagepapiret, og saml enderne så de overlapper lidt (så du får en krans). Bag kransen i 18-20 minutter ved 180 grader varmluft.

Serveres helt afkølet 😉

OBS: kagen kan SAGTENS laves mindst 1 dag i forvejen og den holder sig lækker og svampet på køl i flere dage!2 thoughts on “Sundere nutellakrans med banan”

 • Nogen ide til hvad man kunne erstatte rismelem med hvis man ville have den helt kornfri / mere ‘palæo’ venlig?
  På forhånd tak
  Mvh
  Bischa

  • Hej Bischa! Jeg har ikke selv forsøgt mig med en palæo-venlig version, men jeg ville nok blot forsøge at skifte det ud med eksempelvis mere mandelmel, kokosmel, quinoamel mm. Rismelet giver en lethed til dejen, så måske vil dit resultat blive lidt “tættere”. Men smagen er jeg sikker på vil være lige i skabet! 🙂
   Venlig hilsen
   Pernille // NoGlutenNoLimits

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *