Lækre glutenfri pebernødder

Lækre glutenfri pebernødder

Lækre glutenfri pebernødder. Pebernødder er faktisk en af de eneste småkager, som jeg absolut mener, hører julen til. Jeg har egentlig aldrig været synderligt begejstret for de pebernødder, som man køber i butikkerne, fordi jeg ikke synes, at de smager af ret meget – eller også har de smagt af brunkage, som heller ikke helt er min kop te. Men så er der jo bare flere af dem til I andre 😉

Denne opskrift er baseret på min mormors gamle opskrift, hvor jeg har erstattet de “oprindelige” eller traditionelle basisingredienser. Og nu er jeg endelig kommet i mål med en opskrift, som er både glutenfri, sukkerfri, laktosefri og vegansk (og uden æg) – julen bør jo være for alle OG så er det jo altid lækkert når man kan smage på den rå dej 😉

Desuden kan jeg på det varmest anbefale at lave disse små træstammer til en sundere julehygge – og måske bare kalde dem julestammer i denne anledning? 😉


Desuden synes jeg, at pebernødder er allerbedst når de er en anelse lune og sprøde, og med et simpelt trick kan du faktisk få sprøde, smagfulde og lækre pebernødder HELE julen. Du kan nemlig få pebernødder sprøde igen (flere dage efter du har bagt dem), ved at forvarme ovnen til 200 grader varmluft, og bage pebernødderne igen i 3 minutter. Lad dem herefter køle af i mindst 5 minutter. Og voilà: så har du simpelthen de lækreste pebernødder igen (dog kan jeg også virkelig anbefale dem uden at genvarme dem!)

Lækre glutenfri pebernødder

Opskrift på lækre glutenfri pebernødder

Ingredienser til cirka én bageplade/mellem kagedåse:
– 50 g kikærtemel
– 50 g mandelmel
– 100 g dadler fra papæske (fjern stenen)
– 50 g smagsneutral koksolie
– 1/4 eller 1/3 tsk af hver af disse krydderier: kanel, kardemomme, stødt ingefær, peber (mængden afhænger af hvor meget smag dine pebernødder skal have, så smag gerne til undervejs)
– 1/3 tsk bagepulver
– 1/3 tsk natron

Fremgangsmåde:
Kom alle ingredienserne i en blender/foodprocessor/minihakker og blend til en ensartet masse. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.

Tril pølser af dejen med en diameter på cirka 1,5 cm og skær dem i små stykker (mine havde en bredde på cirka 2 cm). Tril kuglerne en smule og fordel dem på en bageplade – pebernødderne vokser lidt i ovnen, så de skal ikke ligge side om side.

Bag pebernødderne ved 200 grader varmluft i 5-6 minutter (hold øje, så de ikke bliver brændte – det går hurtigt til sidst). OBS: pebernødderne er bløde når du tager dem ud af ovnen, men efter 5-10 minutters afkøling, bliver de sprøde og lækre.

TIP: hvis du gerne vil servere sprøde pebernødder hver gang, skal du blot forvarme ovnen til 200 grader varmluft og bage dem igen i 3 minutter, og dernæst lade dem køle af i 5-10 minutter igen. På den måde får du sprøde og lækre pebernødder igen ;-).

Jeg opbevarer mine pebernødder i en plastikpose i en kagedåse (i et skab).

Glutenfri sukkerfri laktosefri veganske pebernødder


1 thought on “Lækre glutenfri pebernødder”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *