Lækre glutenfri gulerodsboller

Lækre glutenfri gulerodsboller

Lækre glutenfri gulerodsboller, som er luftige, saftige og bløde! Er der noget bedre end duften og smagen af nybagte boller på en kold og våd efterårsdag? Ikke hvis du spørger mig 😉 Dog kan brød og boller være en udfordrende disciplin i det glutenfri køkken, men med denne opskrift kan du på kort tid servere lækre, lune glutenfri gulerodsboller. Det er helt perfekt til de grå og regnfulde efterårsdage – og også til en god omgang hygge på kolde vinterdage!

Opskriften er glutenfri, sukkerfri, laktosefri og vegansk (og dermed også fri for æg), så du kan trygt servere disse boller uanset allergier og kostpræferencer. Hvis opskriften indeholder ingredienser, som du gerne vil undgå, er du meget velkommen til at skrive til mig på @NoGlutenNoLimits på Instagram! 🙂

Bollerne kan holde sig lækre og svampede i flere dage på køl (i en pose), og desuden er de også fryseegnede.

Hvis du også er vild med nybagte boller, så vil jeg desuden anbefale dig at se min opskrift på glutenfri, sukkerfri, laktosefri og veganske chokoladeboller. Eller måske min opskrift på nemme og virkelig lækre bagels?

Opskrift på lækre glutenfri gulerodsboller

Ingredienser til cirka 9 stk:
– 3 dl vand
– 1 tsk Yeast tørgær (eller 25 g gær)
– 1,5 spsk FiberHUSK (den gule pakke)
– 2 spsk chiafrø
– 120 g rismel, boghvedemel eller majsmel
– 100 g mandelmel (eller quinoamel eller kikærtemel)
– 30 g havregryn eller hirseflager
– 40 g græskarkerner
– 40 g solsikkekerner
– 130 g revet gulerod
– 1 tsk salt

Fremgangsmåde:
Rør vand, gær, FiberHUSK og chiafrø grundigt sammen til en gelé-agtig masse (se billede nedenfor). Lad det hvile i cirka 10 minutter, mens du forbereder de øvrige ingredienser. Riv gulerødderne (jeg river halvdelen groft og den anden halvdel fint). Vej mel/kerner/frø af og tilsæt både dette og gulerødder til gelémassen. Rør rundt med en røreske indtil det hele er godt blandet. Lad dejen hvile i cirka 20-30 minutter.

Forvarm ovnen til 175 grader. Form boller af dejen med våde hænder – jeg har en kop eller lille skål med vand til at stå ved siden af mig. Placer bollerne på en bageplade og bag i cirka 30 minutter ved 175 grader.
Lad bollerne køle af i mindst 15 minutter.

Servér bollerne lune med din foretrukne pålæg, smør, peanut butter eller hvad end der lyster. Bollerne kan sagtens holde sig lækre i flere dage i køleskabet og desuden er de også fryseegnede – hvis de altså holder så længe 😉2 thoughts on “Lækre glutenfri gulerodsboller”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *