Sundere glutenfri gifler

Sundere glutenfri gifler

Sundere glutenfri gifler eller gifflar – de små, flade kanelsnegle, som alle kender og elsker. Måske på grund af deres handy størrelse, søde smag eller måske bare fordi det er nemt? Hvad tror du er den største grund til, at gifler er blevet så populære?

Uanset hvad grunden er, får du her en opskrift på de bedste, lækreste og blødeste gifler. De falder desuden helt bestemt også under kategorien onsdagssnegl, så du har alle gode grunde til at lave dem – både på onsdage, eller så de er klar til onsdage 😉

Opskriften er fuldstændig glutenfri, sukkerfri, laktosefri og vegansk. Desuden har jeg blandt andet haft min bror som testperson på disse, da han om nogen er ekspert i gifler ;-). Dommen blev, at de smager ekstremt godt, og mere af kanel end de oprindelige. Dog er de knap så søde, hvilket også er forventeligt, eftersom mængden af sødende ingredienser er væsentligt reduceret. Konsistensen af “brød” er desuden også lige i øjet!

Så skynd dig at hoppe i køkkenet og lav disse – og lad dem endelig stå til dagen efter, da smagen af kanel virkelig kommer til sin ret efter nogle timer på køl.

sundere glutenfri kanelsnegle gifler sukkerfri laktosefri vegansk

SUNDERE GLUTENFRI GIFLER
Ingredienser
Dej:
– ½ tsk Yeast tørgær (eller 15 g gær)
– 1 spsk FiberHUSK
– 3 dl vand
– 50 g mandelmel
– 50 g kokosfibermel
– 25 g fuldkornsrismel
– 25 g boghvedemel
– 20 g blende udstenede dadler fra papæske
– 1 nip salt
– 1 nip kardemomme

Remonce:
– 150 g udstenede dadler fra papæske
– 25 g mandler
– 1 spsk kokosolie
– 2-3 spsk kanel (afhængig af hvor “glad” du er for kanel)

Fremgangsmåde:
Bland vand, gær og FiberHUSK godt i en skål. Lad det hvile i 10 minutter, mens du udstener og blender dadler (blend dadlerne til dej og remonce samtidig og gerne med en smule vand og tag blot 20 gram fra efter). Tilsæt de øvrige ingredienser til fibermassen, og rør til du har en ensartet masse. Lad dejen hvile i mindst 30 minutter. Lav remoncen imens.

Remonce: blend dadlerne med mandler og kokosolie og smag derefter til med kanel.

Rul dejen ud til et rektangel mellem to stykker bagepapir smurt med lidt olie. Fordel remoncen på dejen. Rul forsigtigt dejen til en pølse ved hjælp af bagepapiret (se billeder nedenfor). Skær stykker på cirka 2,5 cm og lad dem stå “oprejst” og giv dem et lille pres, så de bliver fladere (modsat typiske kanelsnegle, som lægges ned og presses fladere). Placer sneglende på et bagepapir og bag i ovnen ved 180 grader varmluft i cirka 17-20 minutter.
Tip: du kan evt. pensle med vand, mælk eller æg, men hvis du vælger animalske produkter er de ikke længere veganske (og måske ikke laktosefri).1 thought on “Sundere glutenfri gifler”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *