Sunde pizzasnegle med pesto og serranoskinke

Sunde pizzasnegle med pesto og serranoskinke

Sunde pizzasnegle med pesto og serranoskinke. En anderledes variant af den velkendte og elskede pizzasnegl. Opskriften er glutenfri, sukkerfri og laktosefri, og sneglene er perfekte til madpakker, nem aftensmad eller når du er på farten.

Desuden er selve dejen til pizzasneglene også vegansk, og du kan derfor nemt gøre dem veganske ved blot at fravælge animalske fødevarer som fyld.

Dejen er virkelig nem at arbejde med, og sneglene holder sig friske, saftige og lækre selv efter flere dage på køl! Der er desuden “gemt” en del grøntsager i dejen, hvilket mine “testpersoner” på ingen måde opdagede mens de spiste. De blev meget positivt overraskede da da jeg fortalte det efterfølgende.

Prøv dem og lad mig endelig høre hvad du og dine nærmeste synes om opskriften. Du kan naturligvis sagtens bruge andet fyld end pesto og serranoskinke – det var blot hvad jeg havde lyst til 😉

SUNDE PIZZASNEGLE MED PESTO OG SERRANOSKINKE
Ingredienser:
– 3 dl vand
– 1 stor spsk FiberHUSK (den gule pakke)
– 1 tsk Yeast tørgær (eller 25 g gær)
– 200 g gulerødder
– 100 g spidskål
– 2 tsk salt
– 4 dl blandet glutenfri mel (f.eks. fuldkornsmajsmel, kikærtemel, quinoamel og kokosfibermel)

Fremgangsmåde:
Bland vand, gær og FiberHUSK grundigt og lad det stå i cirka 10 minutter indtil det bliver en geléagtig masse. Blend spidskål og gulerødder til det er helt finthakket og tilsæt dette sammen med de øvrige ingredienser. Rør dejen godt sammen.
Lad dejen hvile i 30 minutter og rul den derefter ud i en firkant mellem to stykker bagepapir. Smør dejen med pesto og riv din serranoskinke i mindre stykker og placer ovenpå. Tilføj gerne lidt revet ost hvis du kan lide dette – jeg synes dog at der var nok smag i pestoen.
Rul dejen sammen ved hjælp af bagepapiret, som ligger under dejen og bag i cirka 20 minutter ved 200 grader varmluft. De kan serveres og nydes med det samme eller opbevares et par dage på køl – og desuden er de også fryseegnede.

sunde glutenfri pizzasnegle med grøntsager


1 thought on “Sunde pizzasnegle med pesto og serranoskinke”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *