Sunde glutenfri chokoladeboller

Sunde glutenfri chokoladeboller
sunde chokoladeboller - glutenfri laktosefri, sukkerfri og vegansk

Sunde, glutenfri chokoladeboller for alle. Det er efterår igen, der blæser, regnen siler ned de fleste dage og der er gråt. Alt dette indbyder til en masse hygge indenfor, og hvad er bedre til det end hjemmebag (og måske gerne en sundere én af slagsen, da der er rigtig mange af de grå og regnfulde dage i Danmark).
Disse chokoladeboller er glutenfri, sukkerfri, laktosefri og veganske – så alle burde kunne nyde godt af disse lækkerheder.

Så inviter dine venner over og servér – eller bag – de lækreste sunde og glutenfri chokoladeboller sammen, og nyd at vejret netop nu virkelig indbyder til den slags hygge.

OPSKRIFT TIL 8 BOLLER
Ingredienser:
– 3 dl vand
– ½ tsk Yeast tørgær (jeg bruger den orange pakke fra Doves Farm – alternativt kan du sagtens bruge 25 g normal gær)
– 1,5 spsk FiberHUSK (den gule pakke)
– 1 spsk chiafrø
– 75 g boghvedemel
– 50 g quinoamel
– 30 g mandelmel
– 1 nip salt
– 4 udstenede dadler fra papæske (vægt cirka 42 gram) + 4 spsk vand til at blende disse sammen med
– 30-40 g af din foretrukne chokolade

Fremgangsmåde:
Rør vand, gær og FiberHUSK grundigt sammen til en gelé-agtig masse, og lad det stå mens du forbereder de øvrige ingredienser.
Brug en stavblender eller minihakker til at blende dadlerne med 4 spsk vand. Tilsæt daddelpuréen til fibermassen og tilsæt de øvrige ingredienser. Rør rundt med røreske indtil det hele er godt blandet.
Form boller af dejen med våde hænder – jeg har en kop eller lille skål med vand til at stå ved siden af mig. Placer bollerne på en bageplade og bag i første omgang ved 200 grader i cirka 20 minutter (min ovn var forvarmet). Skru derefter ned på 150 grader og bag videre i 15 minutter.

Servér bollerne lune med din foretrukne smør, peanutbutter, marmelade, figenpålæg eller lignende. Velbekomme.
Bollerne kan sagtens holde sig lækre i flere dage i køleskabet og desuden er de også fryseegnede – hvis de altså holder så længe 😉2 thoughts on “Sunde glutenfri chokoladeboller”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *