Sunde og lækre grøntsagspølsehorn – glutenfri, laktosefri, vegansk

Sunde og lækre grøntsagspølsehorn – glutenfri, laktosefri, vegansk
sunde og lækre grøntsagspølsehorn - glutenfri laktosefri vegansk

Lækre, bløde og sunde grøntsagspølsehorn, som er glutenfri, laktosefri og med vegansk dej.

Hvis du skal prøve bare én af mine opskrifter, som indeholder en del grøntsager, så vil jeg på det kraftigste anbefale denne opskrift på sunde grøntsagspølsehorn. De er utrolig lækre, saftige og bløde, og jeg garanterer at ingen vil kunne smage grøntsagerne. Jeg er selv stor fortaler for at putte grøntsager i diverse brød og retter, så længe det bidrager til eller ikke går på kompromis med den gode smag.

Selve dejen er som nævnt glutenfri, laktosefri og vegansk, og disse pølsehorn er lavet med kyllingepølser af mærket Robert Damkjær A/S, Danborg, hvilket gør dem helt perfekte til sundere madpakker, mellemmåltid eller en nem og lækker aftensmad. Desuden vil de også gøre sig rigtig godt til en buffet når du får gæster – både for børn og voksne. Du vælger selv om du anvender animalske eller veganske pølser som indhold. Jeg har dog kun erfaring med kyllingepølser, så lad mig endelig høre hvis du prøver med andet indhold 🙂
Jeg har tidligere delt denne opskrift på pølsehorn med revet gulerod (https://noglutennolimits.com/sundere-polsehorn-med-revet-gulerod/), men disse pølsehorn overgår denne opskrift i både konsistens og smag – både ifølge mig og mine testpersoner 😉

Disse grønne kan desuden holde sig lækre og svampede på køl i flere dage og desuden er de også fryseegnede – såfremt de ikke bliver spist inden.

OPSKRIFT PÅ GRØNTSAGSPØLSEHORN
14 stk

Ingredienser:
– 3 dl vand
– 1 tsk Yeast tørgær
– 2 spsk FiberHUSK
– 2 spsk chiafrø
– 225 g hvidkål
– 150 g spinat
– 60 g blendede frø/kerner
– 135 g kikærtemel
– 55 g fuldkornsmajsmel
– 50 g hirseflager eller havregryn
– 1,5 tsk salt
– 14 små kyllingepølser (eller anden foretrukken)

Fremgangsmåde:
Rør vand, gær, FiberHUSK og chiafrø til en tyk ensartet masse og lad det stå lidt. Blend hvidkål og spinat og pres væsken ud med håndkraft. Tilsæt grøntsager til den tykke masse sammen med mel og salt.
Blend kernerne og tilsæt også disse. Rør til en ensartet masse og lav 14 dejklumper, og form dem om pølserne.
Bag ved 180 grader varmluft i cirka 22-24 minutter.
Spis med det samme, opbevar i køleskabet eller frys dem ned – de smager skønt på alle måder!

Lad mig endelig høre, hvad du og dine nærmeste synes om opskriften – enten her eller på Instagram ved at tagge @noglutennolimits.5 thoughts on “Sunde og lækre grøntsagspølsehorn – glutenfri, laktosefri, vegansk”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *