Sunde kanelsnegle

Sunde kanelsnegle

Sunde kanelsnegle, som også kan laves til kanelsneglekage ved at placere sneglene helt tæt i en form. Både duften, smagen og konsistensen er lige i øjet, og det kræver en god portion selvbeherskelse ikke at spise hele fadet selv.

Opskriften er glutenfri, sukkerfri, laktosefri og vegansk, og jeg garanterer dig for at det er et hit for alle – selv skeptikere! 😉

Personligt synes jeg, at duften og smagen af kanel er noget af det absolut lækreste man kan få om efteråret. Der er på en eller anden måde noget varmt over det – selv når kagen er blevet kold. Apropos dette, så smager kager med kanel generelt allerbedst dagen derpå (eller i hvert fald et par timer på køl).

Hvis du er interesseret i flere opskrifter med kanel, så tag et kig på denne utrolig lækre og sunde gulerodskage. Og derudover også denne sunde kanelkage, som uden tvivl er den bedste du kommer til at smage 😉

OPSKRIFT PÅ SUNDE KANELSNEGLE:
Dej:
– ½ tsk Yeast tørgær (eller 15 g gær)
– 1 spsk FiberHUSK
– 3 dl vand
– 50 g mandelmel
– 50 g kokosfibermel
– 25 g fuldkornsrismel
– 25 g boghvedemel
– 20 g blendede udstenede dadler fra papæske (blendes sammen med dadlerne til remoncen)
– 1 nip salt
– 1 nip kardemomme

Remonce:
– 150 g udstenede dadler fra papæske
– 25 g mandler
– 1 spsk kokosolie
– 2-3 spsk kanel

Fremgangsmåde:
Bland vand, gær og FiberHUSK grundigt i en skål til du opnår en klistret gele-agtig masse. Lad det hvile i cirka 10 minutter, mens du udstener og blender samtlige dadler med lidt vand (både til remonce og dej) – tag 20 g den blendede daddelmasse fra og tilsæt den til fibermassen. Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen, og rør til du har en ensartet masse. Lad dejen hvile i mindst 30 minutter.
Remonce: kom mandler og kokosolie i samme blender som daddelmassen og blend godt. Smag til med kanel.
Rul dejen ud til et rektangel mellem to stykker bagepapir smurt med lidt smagsneutral olie. Fordel remoncen på dejen. Rul forsigtigt dejen til en pølse og skær stykker på cirka 2 cm (til kanelsneglekage) eller cirka 4-5 cm til større snegle. Placer enten sneglene helt tæt eller spredt på et bagepapir og bag i 20-22 minutter ved 180 grader varmluft.

Lad endelig sneglene køle helt af inden du serverer – dog smager de også okay efter blot kort tid 😉5 thoughts on “Sunde kanelsnegle”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *