Lækre sunde romkugler

Lækre sunde romkugler

De bedste sunde romkugler / trøfler, som egner sig til al slags hygge. De er virkelig hyggelige og simple at lave, de er ernæringsforbedrede og så de smager himmelsk – og du ved lige nøjagtig hvad dejen består af, modsat dem fra bageren 😉

Romkuglerne er desuden glutenfri, sukkerfri, laktosefri og veganske, så alle kan sætte tænderne i disse små snacks.

Jeg vælger ofte at lave romkuglerne små hvis de skal fungere som snacks eller som en del af en kagetapas, men hvis de er til eftermiddagshygge vil jeg klart anbefale at lave dem lidt større – som du kender dem din bager.
Og hvis du også er vild med alt der indeholder romkugledej, så tag et kig på mine sundere studenterbrød, som er glutenfri, sukkerfri og laktosefri.

Du kan desuden sagtens trille dine romkugler i andet end groft kokosmel, hvis du ikke kan tåle dette – prøv eksempelvis havregryn, mandelmel, finthakkede peanuts eller rå kakaopulver. Jeg garanterer, at det stadig vil være de bedste sunde romkugler 😉

Tag familien eller vennerne med i køkkenet og lav forbered en lækker snack – børn kan sagtens hjælpe med at trille kuglerne (dog kan det godt være en lidt grisset opgave, og det er en stor udfordring at lade være med at spise “dejen” mens man laver dem). God fornøjelse i køkkenet – jeg glæder mig til at se jeres resultater. Del endelig din mening her eller del et billede på Instagram ved at tagge @noglutennolimits.

OPSKRIFT TIL 22 SMÅ
Ingredienser:
– 250 g udstenede dadler fra papæske
– 3 spsk hindbærmarmelade (jeg bruger den sukkerfri fra Rigoni di Asiago)
– 2 spsk peanut butter eller anden nøddesmør (alternativt kokosolie)
– 70 g mandelmel
– 20 g kokosfibermel (kan erstattes med mandelmel eller kikærtemel)
– 10 g glutenfri havregryn (almindelige hvis du tåler det, eller erstat med en af ovenstående)
– 3 spsk kakao
– 1,5-2 spsk romessens (jeg bruger den fra Tørsleffs)
– 1 tsk vaniljeessens

Fremgangsmåde:
Kom alle ingredienser i en blender, foodprocesser eller minihakker og blend til en ensartet masse (den skal være lidt fast og gerne begynde at “forme sig” til en kugle mens du blender). Stil romkuglemassen på køl i mindst 30 minutter, og tril derefter små kugler. Tril disse i kokos (eller et af de andre forslag i teksten ovenfor) og nyd dem gerne kølige.6 thoughts on “Lækre sunde romkugler”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *