Sundere studenterbrød

Sundere studenterbrød

Sundere studenterbrød, der smager præcis som dem du kender fra bageren – og faktisk bedre, hvis du spørger mit “testpanel” – men du behøver ikke at tage mit eller deres ord for gode varer, prøv dem selv! 😉

Studenterbrød har altid haft en særlig plads i mit hjerte, men dem man køber ved bageren er dog hverken glutenfri eller særlig sunde. Denne version er til genæld glutenfri, sukkerfri og laktosefri, og så smager de præcis som de skal.

Hvis du har læst hertil, og stadig har lidt svært ved at tro på at sundere studenterbrød kan smage så godt, så har du den bedste grund til at afprøve dem selv – og selv hvis du tror på mig, vil jeg også anbefale at du giver dig i kast med sådan en omgang med det samme ;-).

Desuden bør du også kigge på denne opskrift på sundere romkugler.

SUNDERE STUDENTERBRØD

Mørdejsbunde:
– 30 g kokosfibermel
– 30 g havregryn
– 70 g mandelmel
– 2 spsk smagsneutral kokosolie
– 1 lille æg

Fyld/romkuglemasse:
– 100 g mandler
– 150 g skyllede, udstenede dadler (jeg anbefaler klart de bløde i papæske fra RM Import)
– 2 spsk hindbærmarmelade (jeg bruger den fra Rigoni di Asiago)
– 2 spsk peanut butter
– 1 tsk vaniljeessens
– 1-2 spsk romaroma /romessens (jeg bruger den fra Tørsleffs) (smag til)
– 2-3 spsk kakaopulver (smag til)

Desuden: hindbærmarmelade mellem bund og romkuglelag

Fremgangsmåde:
Bund: Kom alle ingredienser til bunden i en blender og blend til en ensartet masse. Fordel dejen som en firkant i et jævnt lag på bagepapir (cirka 0,4-0,5 cm i højden). Bag ved 200 grader varmluft i cirka 10-12 minutter til kanterne bliver lidt lysebrune. Lad bunden køle helt af.
Fyld: Kom hakkede mandler i en blender eller minihakker og blend det til mel. Tilsæt dadler og evt. lidt vand. Kom de øvrige ingredienser i og smag til. Sæt romkuglemassen på køl i minimum 30 minutter og form dernæst massen efter formen på bunden på et separat bagepapir. Smør bunden med hindbærmarmelade og læg romkuglemassen ovenpå. Skær i ønsket størrelse og server dem kolde.5 thoughts on “Sundere studenterbrød”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *