Raw peanutbutter pies

Raw peanutbutter pies

Raw peanutbutter pies – a la snickers. Hvis du elsker snickers (og kombinationen af chokolade og peanutbutter) bare halvt så meget som jeg gør, så smid alt du har i hænderne og lav disse nu!

De er glutenfri, sukkerfri, laktosefri og veganske og så minder de om snickers. Dog i en langt mere saftig og mundvandsfremkaldende version. Jeg plejer at lave dem i faste muffinforme, men jeg kunne forestille mig at det ville være endnu lettere i silikonemuffinforme. Jeg forestiller mig at man på denne måde vil kunne presse dem ud fra bagsiden. Efterlad gerne en kommentar hvis du prøver det 😉

Hvis du er interesseret i andre kager/snacks, som ikke kræver ovn, så vil jeg på det varmeste anbefale min opskrift på sundere romkugler eller træstammer. De er også er glutenfri, sukkerfri, laktosefri og veganske. Eller måske disse lækre studenterbrød, som er glutenfri, sukkerfri og laktosefri.

RAW PEANUTBUTTER PIES
Ingredienser til cirka 10 halve (eller 5 hele)

Bund:
– 65 g dadler
– 15 g mandelmel
– 25 g peanutbutter
– 10 g chiafrø
– 1 spsk kakao

Daddelkaramel:
– 65 g dadler
– 3-4 spsk vand
– 2 store tsk peanutbutter

Peanutbutterlag:
– 1 tsk peanutbutter pr. tærte til lag ovenpå karamel

Topping:
– hakkede saltede peanuts og smeltet chokolade til toppen


Fremgangsmåde:
Kom alle ingredienser til bunden i en blender og blend til en ensartet masse. Drys rå kakaopulver på bunden af muffinformene og pres derefter “dejen” ud som bitte små tærter i muffinformene. Sæt tærtebundene på køl mens du laver daddelkaramellen. Alle ingredienser til daddelkaramellen kommes i blenderen og det blendes grundigt til en ensartet masse.

Stil peanutbutter frem og hak lidt saltede peanuts – smelt først chokoladen når tærterne er blevet “samlet”.

Tag tærtebundene ud af muffinformene og fordel et lag ren peanutbutter på bunden og kom et lag daddelkaramel ovenpå. Drys lidt hakkede peanuts på toppen og til sidst topper du med den smeltede chokolade – jeg har lagt det på i striber.

Nydes kolde som eksempelvis eftermiddagskage, aftensnack eller kagetapas.

raw peanutbutter pies snickers


1 thought on “Raw peanutbutter pies”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *