Spicy wok med kylling

Spicy wok med kylling

Spicy wok med kylling er endnu en favorit hjemme hos mig, og grøntsagerne spises med glæde af alle parter, da de tager smag af krydderierne. Så hvis du også er til nemme, sunde og hurtige retter, så kan denne opskrift nemt gå hen og blive en ny hverdagsfavorit hjemme hos dig – og du kan naturligvis sagtens lave en mildere version, hvis du ikke er til stærk mad. Jeg er vild med hvor simpel, smagfuld, lækker og cremet wok er. Desuden er det nemt at lave en stor portion, så du har mad til flere dage.

Min opskrift på spicy wok med kylling er glutenfri, laktosefri og sukkerfri, og den kan nemt gøres vegetarisk og/eller vegansk ved at udskifte kyllingefilet med enten kidneybønner, sorte bønner, kikærter eller måske et af de kødfri alternativer, der findes.

Du kan desuden også sagtens benytte grøntsager fra frost, og på dage hvor det gerne må gå rigtig hurtigt, kan du med fordel købe de frosne grøntsagsblandinger, som er beregnet til wok og gryderetter. Blot et tip, da grøntsagerne ikke bliver mindre sunde af at være på frost ;-).

Hvis du er tilhænger af nemme hverdagsretter, vil jeg absolut anbefale dig at prøve min opskrift på One Pot Pasta – jeg overdriver ikke, når jeg siger, at den er min ultimative hverdagsfavorit! Desuden laver jeg ofte også de lækreste og nemmeste grøntsagsfladbrød, som er koblet sammen med opskriften på falafler.

Opskrift på spicy wok med kylling

Opskrift til cirka 6 portioner

Ingredienser:
– 500 g kyllingefilet (eller bønner/kødfri alternativ)
– 2 spsk sesamfrø
– 2 fed hvidløg
– 4 tsk glutenfri soya eller salt (smag til)
– 4 tsk rød karrypasta (jeg bruger altid den fra Blue Dragon, se billede nedenfor)*
– 300 g gulerødder (3 store)**
– 200 g hvidkål eller spidskål**
– 100 g peberfrugt**
– 100 g broccoli**
– 1 dåse kokosmælk (jeg bruger aldrig “light-udgaven”, da jeg ikke synes, at den smager lige så godt)
– 150 g sojabønnespaghetti/glutenfri pasta/nudler (koges i gryde på forhånd og vendes i retten)
Valgfri: ekstra chilipulver eller cayenne


Fremgangsmåde:
1. Start med at snitte alle grøntsager i den ønskede størrelse – hvis du spiser med spisepinde er det en fordel hvis det ikke er helt finthakket.
2. Skær kyllingen i strimler eller tern.
3. Varm en wokpande eller stor gryde op ved høj varme med cirka 1-2 spsk olie (gerne kokosolie eller sesamolie).
4. Kom kyllingen i den varme pande sammen med hvidløg og svits kødet i et par minutter.
5. Skru lidt ned for blusset (middel/høj varme) og tilsæt sesam, karrypasta og glutenfri soya/soja (eller salt) og rør det godt sammen.
6. Tilsæt grøntsagerne og bland det hele sammen.
7. Skru ned på middel/svag varme og tilsæt kokosmælk og pasta. Rør rundt og lad det simre indtil grøntsagerne er blevet lidt møre (men så de stadig har lidt bid!) og smag til med salt, karrypasta og evt. ekstra chili.


* den røde karrypasta er det, der gør retten spicy, men du kan også købe den grønne, som har en lidt anderledes og mildere smag – eller også kan du blot tilsætte mindre af den røde og smage til. Vær eventuelt opmærksom på, at den gule/orange curry paste indeholder gluten.
** alle grøntsager kan udskiftes med dine favoritter.

Serveringsforslag

Servér eventuelt din wok med brød ved siden af, samt ekstra sesam og cashewnødder til topping. Alternativt kan du sagtens servere retten som den er! Det gør jeg oftest!1 thought on “Spicy wok med kylling”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *