One Pot Pasta

One Pot Pasta

One Pot Pasta er min ultimative hverdagsfavorit, fordi den er utrolig alsidig, virkelig nem og helt utrolig lækker, cremet og rig på lækre krydderier. Du kan bruge alle mulige forskellige slags grøntsager (hvilket er en rigtig god måde at tømme køleskabet på) og du vælger selv om den skal være med eller uden kød. Af denne grund er den virkelig velegnet uanset hvilke kostpræferencer du har.

OG hvis du har nogle familiemedlemmer, en kæreste eller nogle venner, som er lidt skeptiske over for grøntsager, så prøv at servér denne ret for dem. Grøntsagssmagen bliver “camoufleret” og du kan desuden også sagtens blende grøntsagerne, hvis de skal være helt skjult for at få det indenbords ved eksempelvis små børn, som kan være meget viljestærke ;-).

Denne opskrift er glutenfri, sukkerfri og laktosefri, og den kan nemt gøres vegetarisk og/eller vegansk ved at skifte hakket kylling ud med eksempelvis kikærter, kidneybønner eller andre kødfrie alternativer.
Jeg topper af og til retten med friskrevet parmesan (eller, faktisk oftest Grana Padano, da den næsten smager som Parmigiano Reggiano, men den er lige en anelse billigere, hvilket er dejligt på SU)

De grøntsager, som jeg næsten altid putter i, er hvidkål, gulerødder og spinat, men du kan også sagtens bruge peberfrugt, squash, champignon, tomater, grønkål, majs og meget mere.

One pot pasta er desuden en ret, som du med fordel kan lave en stor portion af, da den er super velegnet til madpakker de efterfølgende dage! Jeg plejer ikke at varme retten op igen, men det kan du sagtens, hvis du bedst kan lide det ;-).

Og hvis du nu skal til at eksperimentere med grøntsager i maden, så vil jeg klart anbefale dig at prøve disse virkelig lækre og glutenfri pølsehorn samt mine lækre glutenfri grøntsagsboller.

Opskrift på One Pot Pasta

Cirka 5-6 portioner

Ingredienser:
– 500 g hakket kylling (kan erstattes med hakket oksekød, kyllingefilet eller et kødfri alternativ)
– ½ finthakket rødløg
– 2 fed hvidløg (1 hvis de er store, medmindre du også elsker hvidløg)
– 4-5 tsk paprika
– 1 tsk tørret basilikum
– 4-5 tsk salt (smag til til sidst)
– Valgfri: 1 tsk stødt chili + 1 tsk cayennepeber (hvis du godt kan lide at maden er lidt spicy)
– 2 små dåser koncenteret tomatpure (af 70 gram pr stk – alternativt en stor)
– 4,5 dl vand
– 260 g gulerødder i små stave (cirka 2-3 store)
– 220 g finthakket hvidkål (du kan også bruge spidskål her)
– 1 stor kugle frossen spinat
– 250 g pasta (glutenfri)
Desuden: en smule revet muskatnød til sidst


Fremgangsmåde:
1. Start med at hakke/snitte løg, hvidløg og grøntsager, så det hele er klar (se evt. billeder nedenfor).
2. Kom lidt god olie i bunden af en stor gryde (mindst en 2 liters gryde). Tilsæt finthakket løg og presset/finthakket hvidløg og svits i et par minutter ved medium varme (det skal ikke brænde på!). Tilsæt hakket kylling samt krydderierne og brun kødet – sørg desuden for at hakke kyllingefarsen i småstykker (som en kødsovs).
3. Tilsæt koncentreret tomatpure og rør rundt igen.
4. Tilsæt vand, grøntsager og pasta og rør rundt, så det hele er blandet.
5. Skru helt ned på lavt blus og kom låg på (hvis du ikke har gaskomfur, så skru ned til 2,5 eller 3, hvis dit komfur går til 9).
6. Lad retten simre under låg i cirka 20 minutter, mens du rører rundt indimellem (det skal ikke brænde på i bunden*).
7. Sluk for komfuret og riv muskatnød i. Rør godt rundt igen og servér.

TIP: server eventuelt med friskrevet parmesan (eller evt. mozzarella). Jeg spiser den oftest som den er, da jeg er helt vild med smagen. Dog kan osten gøre retten mere mild og rund (hvis du eksempelvis har lavet den lidt for stærk eller hvis du bare elsker ost).

*hvis retten efter 10-15 minutter begynder at sætte sig fast på bunden, så bør du tilsætte lidt mere vand og evt. overveje om du bør skrue mere ned for komfuret. Du kan justere mængden af vand løbende, men i de sidste par minutter er det vigtigt at du ikke tilsætter for meget, da retten bliver for vandet.

Bon appétit 😉4 thoughts on “One Pot Pasta”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *