Glutenfri röstivafler

Glutenfri röstivafler

Glutenfri röstivafler lavet af årstidens lækreste rodfrugter og flotteste farver. Disse rösti er lavet med kartofler, gulerødder og rødbeder, men du kan også sagtens bruge persillerod, pastinak, knoldselleri og hvad du ellers lige har liggende! Det er en utrolig nem og lækker måde at snige flere grøntsager ind i kosten på. Opskriften er glutenfri, sukkerfri og laktosefri (og vegetarisk), og meget simpel!

Jeg har valgt at bage dem som belgiske vafler, fordi jeg synes at de er super indbydende og indimellem lidt sjovere at spise end den “normale” form. Lidt ligesom at det kan være sjovt at spise forskelligt formet pasta. Men du kan også sagtens lave dem som flade “klatter”/boller i ovnen eller på stegepande, smagen er akkurat den samme ;-).

Anvendelsesmulighederne er næsten uendelige, og de går perfekt som tilbehør til aftensmad, et mellemmåltid, en lækker madpakke, som sandwichbrød/rugbrød eller som “flutes” til en lækker tapas. De kan både spises lige efter de er færdigbagte eller gemmes på køl – eller i fryseren.

Hvis du er interesseret i andre alternativer til brød, vil jeg anbefale at du tager et kig på f.eks. disse spinatvafler eller måske denne opskrift på sprøde kerneknækbrød?

OPSKRIFT PÅ GLUTENFRI RÖSTIVAFLER
Cirka 10-12 vafler

Ingredienser:
– 260 g fintrevet og drænet kartoffel (cirka 5 i mellem str)
– 200 g fint- og groftrevne gulerødder (2 store)
– 160 g groftrevet rødbede
– 2 tsk salt
– 1 lille håndfuld frisk basilikum (eller 1 tsk tørret)
– 2 fed hvidløg
– 1 æg
– 1 spsk olivenolie
– 3 toppede spsk kikærtemel eller glutenfri havregryn
Valgfri (men anbefalet): revet muskatnød

Fremgangsmåde:
Skræl rødbeden og riv på den grove side af rivejernet. Dræn for væde (jeg presser bare massen sammen med hænderne over håndvasken) og kom det i en røreskål. Riv dernæst kartofler og halvdelen af gulerødderne på den fine side af rivejernet og den anden halvdel af gulerødderne på den grove side. Dræn kartofler og gulerødder for væde og kom dem i skålen (se billede). Tilsæt de øvrige ingredienser og rør godt rundt så du får en mere klæg “dej”.
Din dej er nu klar til enten vaffeljern, ovn eller stegepande.
Jeg har bagt disse i et vaffeljern til belgiske vafler i cirka 5-6 minutter (kan variere lidt – de skal blive lidt brunede og sprøde/faste.
Hvis du vil bage dem i ovnen skal de cirka have 20-25 minutter ved 200 grader varmluft.

Server og nyd med det samme eller kom dem på køl eller frys så du har til en god madpakke, hurtig aftensmad eller meget andet 😉1 thought on “Glutenfri röstivafler”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *