Sund citron(fuld)måne

Sund citron(fuld)måne
sund citronmåne glutenfri sukkerfri laktosefri

Sund citron(fuld)måne: “When life gives you lemons” … make lemon cake

Sund citron(fuld)måne eller citronkage, som er utrolig lækker, frisk, fugtig og tilpas kompakt – men helt uden hverken at være tung, tør eller klæg. Den er både glutenfri og sukkerfri, og den kan nemt laves laktosefri!

Den er et rigtig godt alternativ til de traditionelle kager, som man typisk serverer til gæster, men jeg garanterer at den er et kæmpe hit – selv personer, som slet ikke bryder sig om citronmåne normalt, kan lide den, og det er vist det største kompliment den kan få 😉

Desuden kan du også tjekke min opskrift på den lækreste sunde gulerodskage med creamcheesefrosting med citron – den er også en stor favorit, selv om kagen også ofte er undervurderet! Jeg er generelt typen, som elsker kager, der indeholder kakao og chokolade. Dog har jeg også en stor forkærlighed for disse typer af kage, da de ofte er friskere og lettere – og så skal man jo huske at spise varieret ;-).

OPSKRIFT PÅ CITRONMÅNE
Ingredienser:
– 250 g udstenede dadler fra papæske
– 5 æg
– ½ dl valgfri mælk
– 1 stor spsk smagsneutral olie
– 2 øko citroner (saft og revet skal – hvis du ikke er helt super vild med citron, bør du overveje kun at bruge revet skal fra 1 øko citron)
– 100 g mandelmel
– 100 g kokosfibermel
– 1 stor spsk blå birkes
– Kornene fra ½ vaniljestang (eller 1 tsk vaniljeessens)

Fremgangsmåde:
Kom alle ingredienser, på nær de blå birkes, i en blender og blend til en ensartet masse (konsistensen bør være som på billedet nedenfor). Tilsæt de blå birkes og rør rundt. Bag ved 200 grader i cirka 20 minutter. Lad kagen køle helt af før du serverer – også gerne over natten 🙂

Tag mig eller skriv endelig til mig på Instagram eller Facebook på NoGlutenNoLimits (@noglutennolimits) når du bager nogle af mine opskrifter – jeg vil så gerne høre din feedback 🙂1 thought on “Sund citron(fuld)måne”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *