Sund brownie med peanutbutter swirl

Sund brownie med peanutbutter swirl

Sund brownie med peanutbutter swirl. To af mine absolutte favoritter er chokolade og peanutbutter – så hvorfor ikke kombinere disse herligheder i én smovset, dyb, lækker og rig kage? Den er tilmed glutenfri, sukkerfri og laktosefri. Derfor foreslår jeg, at du går ud i køkkenet og bager den med det samme – den smager nemlig allerbedst efter en nat på køl 🙂

Desuden bruger jeg altid 100 % chokolade, fordi jeg elsker intensiteten i smagen. Dette kan dog være alt for bittert for nogle, men indtil videre har jeg serveret det for mange gæster, og de har ikke opdaget noget, før jeg fortalte det ;-). Jeg foretrækker selv at bruge en crunchy peanutbutter hertil, da jeg synes at de små peanutstykker løfter kagen endnu højere op.

Derudover vil jeg anbefale, at du tager et kig på nogle af mine andre lækre opskrifter, som indeholder brownie. For eksempel denne lækre instakage eller denne kombination af brownie og cookie.

Sund brownie med peanutbutter swirl

Ingredienser:
– 300 g udstenede dadler fra papæske
– 1 dl vand
– 2 spsk smagsneutral kokosolie
– 2-3 spsk peanutbutter
– 2 æg
– 50 g mandelmel
– 30 g kokosfibermel
– 5 spsk kakao
– 1 tsk vaniljeessens
– 1 nip salt (undlades hvis der allerede er salt i din peanutbutter)
– 50 g mørk chokolade
Desuden: 4 spsk peanutbutter til swirl på toppen

Fremgangsmåde:
Blend dadler med lidt af vandet og tilsæt de øvrige ingredienser (bortset fra hakket chokolade) og blend igen. Tilsæt grofthakket chokolade og rør rundt. Kom dejen i en form og læg klatter af peanutbutter ovenpå – brug nu skaftet på spiseskeen til at lave swirls. Bag kagen ved 180 grader varmluft i cirka 25 minutter (afhængig af kagens højde). Kagen må gerne virke lidt flydende ind mod midten, da den sætter sig når den kommer på køl.

Tag mig eller skriv endelig til mig på Instagram på NoGlutenNoLimits (@noglutennolimits) når du bager nogle af mine opskrifter – jeg vil så gerne se dine kreationer 🙂

sund sukkerfri glutenfri laktosefri brownie med peanutbutter


2 thoughts on “Sund brownie med peanutbutter swirl”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *