Sund banankage med nutellatopping

Sund banankage med nutellatopping
Sund banankage med nutellatopping - glutenfri, sukkerfri og laktosefri

Sund banankage med nutellatopping – det er lige så lækkert som den lyder, og muligvis den bedste banankage du kommer til at smage. Banankagen er en klassiker og et sikkert hit hos alle. Det samme gør sig gældende for nutella. Derfor har jeg udviklet denne opskrift på en sund, sød, luftig og svampet banankage, præcis som en banankage skal være. Den er desuden glutenfri, sukkerfri og laktosefri.

Så hvis du ligger inde med et par perfekt overmodne bananer, så brug dem til denne kage! Og hvis du generelt “døjer” med at der ofte ligger en overmoden banan i frugtskålen, så skær den i skiver og frys det ned – frosne bananer fungerer lige så godt i banankage som friske ;-). Du kan desuden også sagtens bruge smeltet chokolade på toppen, hvis du ikke har tid eller ingredienser til nutellatoppingen.

Hvis du gerne vil prøve en anden opskrift end denne opskrift på sund banankage med nutellatopping, så kan jeg også anbefale denne opskrift på en frisk og lækker version af bananmuffins, som har en mild smag af blåbær.

Opskriften giver én stor banankage.

Ingredienser:

Banankage:
– 4 overmodne bananer
– 2 spsk peanut butter eller anden nøddesmør
– 3 æg delt i blomme og hvide
– 3 dl vand
– 2,5-3 dl blandet glutenfri mel (f.eks. kokosfibermel, mandelmel og quinoamel, boghvedemel, fuldkornsrismel mm.)
– 1 tsk vaniljeessens eller kornene fra 1/2 vaniljestang
– 1 tsk bagepulver
– 50 g hakket chokolade

Nutellatopping:
– 100 g hasselnødder
– 150 g udstenede dadler fra papæske
– 2 spsk kakaopulver
– 1,5 spsk kokosolie (eller smør, evt. plantebaseret)
– Lidt salt (medmindre du bruger saltet smør)
– Vand til du opnår den rette konsistens (nutellaen sætter sig lidt når den kommer på køl på grund af kokosolie)

Fremgangsmåde:

Kage:
Mos bananer med en gaffel og bland det med peanutbutter/nøddesmør. Æggehvide kommes i en separat skål og gemmes til senere. Æggeblommer tilsættes bananer og peanutbutter.
Tilsæt vand, mel, vanilje og bagepulver og rør til en ensartet masse. Tilsæt hakket chokolade og pisk æggehviderne helt stive (sådan at du i princippet kan holde skålen på hovedet uden at det falder ud). Vend/fold æggehviden forsigtigt i dejen, til du har en ensartet og luftig dej.
Bag kagen i 18-25 minutter ved 180 grader varmluft til den bliver pletvis brun på toppen (bagetid afhænger af højden på din kage – jo højere desto længere tid – samt af variation i ovne, så hold øje).
Banankagen serveres kold og kan med fordel laves dagen forinden, da den kun bliver bedre af at stå!

Nutella:
Hasselnødderne fordeles på en bageplade beklædt med bagepapir og ristes i ovnen i cirka 10 minutter ved 175 grader normal ovn (hold godt øje, selve nødden under skallen må ikke blive mørkebrun). Nødderne afskalles ved at gnide dem mod hinanden i et viskestykke eller bare med hænderne (de er meget varme i starten).
Blend de afskallede hasselnødder til nøddesmør i en blender. Tilsæt de øvrige ingredienser og vand efter behov. Smag til og sæt på køl til du skal bruge den.

Fordel nutellatoppingen på den afkølede banankage og server! 🙂5 thoughts on “Sund banankage med nutellatopping”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *