Proteinrig avocadodip med edamamebønner

Proteinrig avocadodip med edamamebønner

Proteinrig avocadodip med edamamebønner/sojabønner, som både kan bruges som eksempelvis dip, hummus og som en lækker “pastasovs”. Den er virkelig lækker og hurtig at lave, og så bidrager den med både proteiner, sunde fedtsyrer og den giver oven i købet god mæthed, men på en ny og frisk måde!

Opskriften er desuden glutenfri, sukkerfri, laktosefri og vegansk, så den kan nydes af stort alle uanset kostpræferencer og allergier! Hvis der indgår en ingrediens, som du ikke kan tåle, er du meget velkommen til at skrive en besked til mig på Instagram @NoGlutenNoLimits, så kan det være at jeg har en god løsning.

Ud over de ovennævnte anvendelsesmuligheder kunne jeg også forestille mig at denne opskrift er velegnet til at dyppe grøntsager i, til mexicanske pandekager eller tacos, til pita og i den grad også til falafler og grøntsagsfladbrød! Eller generelt bare til at smøre på dit brød ;-). Hvis du også er tilhænger af lækker dip/mayo/smørelse, så kan jeg også anbefale min nemme hjemmelavede chilimayo 🙂

Og hvis du er på udkig efter andre lækre opskrifter, som er forfriskende og lækre til sommeren, så vil jeg virkelig anbefale disse sundere lemon blueberry muffins. De skal simpelthen bare prøves, for de er så lækre! 😉

Opskrift på proteinrig avocadodip med edamamebønner

Ingredienser til 1 portion
– 200 g edamamebønner fra frost (vælg dem uden bælg!)
– 1 moden avocado
– 1 fed hvidløg
– 1-2 spsk citronsaft (smag til)
– 3 spsk god olivenolie (du kan erstatte lidt af dette med vand hvis du ønsker det)
– 5 g salt

Fremgangsmåde:
1. Hæld kogt vand over edamamebønnerne og lad dem stå i 5 minutter.
2. Skyl edamamebønnerne i koldt vand for at køle dem lidt af.
3. Kom alle ingredienserne i en skål og brug en stavblender til at blende det til en ensartet masse (du kan også sagtens bruge minihakker/blender/foodprocesser til dette!)
4. Smag til med salt, citron og evt. mere olie/væske, hvis du ønsker en endnu mere cremet/flydende konsistens.
5. Servér og nyd 😉1 thought on “Proteinrig avocadodip med edamamebønner”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *