Peanut butter bliss balls

Peanut butter bliss balls

Peanut butter bliss balls, peanut butter kugler med karamelfyld eller måske snickerskugler – kært barn har mange navne. Og jeg lover dig, at dette er et “kært barn”! Disse lækre kugler er absolut et must, hvis du er vild med peanutbutter og nemme opskrifter! De smager helt fuldstændig tosset syndige, og derfor er de også farligt vanedannende 😉

Opskriften er glutenfri, sukkerfri, laktosefri og vegansk, og den kræver ikke bagning. Derudover er den lavet på naturlige, simple og lækre ingredienser, som du kan købe i alle supermarkeder.

TIP: hvis du ikke kan “overskue” at trille dem til kugler, kan du også sagtens smøre karamelfyldet ovenpå. Du bestemmer selv om du skærer dem i snitter, barer eller små firkantede snacks. Kun fantasien sætter grænser 🙂

Hvis du også har fået lyst til nemme, sunde alternativer til kage, slik og chokolade, så vil jeg anbefale at du tager et kig på følgende opskrifter:

  • Sund brownie uden æg (glutenfri, sukkerfri, laktosefri og vegansk – og kræver kun 5 ingredienser inkl. vand)
  • Små simple chokoladetærter (glutenfri, sukkerfri, laktosefri og vegansk – perfekte til sommerens friske bær)
  • Raw peanut butter bites (glutenfri, sukkerfri, laktosefri og vegansk – endnu en uimodståelig hapser)
  • Sunde træstammer (glutenfri, sukkerfri og laktosefri og mulighed for vegansk – fordi hvem elsker ikke en lækker træstamme eller romkugle?)

Opskrift på Peanutbutter bliss balls

Ingredienser til 12 stk

“Dej”
120 g kikærter fra dåse/æske (svarende til ½ dåse)
50 g udstenede friske dadler fra papæske (UDEN “skallen”) (jeg bruger Juicy Dates fra RM Import – find dem i frugt- og grøntafdelinger).
– 150 g peanut butter (jeg bruger den fra Green Choice)
– ½ dl vand

Fyld
– 90 g friske udstenede dadler fra papæske (jeg bruger Juicy Dates fra RM Import – find dem i frugt- og grøntafdelinger)
– 1 spsk smagsneutral kokosolie
– 1 toppet tsk peanut butter
– 1/4-½ dl vand (juster undervejs – det skal være lidt fast, så det ikke løber ud).

Desuden
Chokolade til at dyppe kuglerne i (eller bare til at dryppe over toppen).
Jeg bruger altid min yndlings 100 % chokolade fra Hotel Chocolat – men det kan desværre ikke købes i dagligvarebutikker. Brug din favoritchokolade.


Fremgangsmåde
1. Kom alle ingredienser til dejen i en blender eller foodprocessor og blend det til en ensartet og let klistret masse (se konsistensen på billedet nedenfor). Du kan evt. også blende det med en god stavblender i en skål.
2. Kom “dejen” på køl og lav fyldet imens.
3. Blend alle ingredienser til fyldet til en ensartet og let blød “karamelmasse”.
4. Brug en lille ske og læg små klatter på en tallerken beklædt med stanniol eller vita wrap, og put det i fryseren i en times tid, så de bliver faste. Dette er vigtigt for at kunne forme “dejen” rundt om, så du får en blød og lækker overraskelse i midten.
5. Når både fyld og dej er koldt kan du forme kuglerne. Tryk dejen flad og placer karamelklatten på midten og form dejen rundt om denne. Alternativt kan du bare lave dem som barer/snitter, hvor du fordeler fyldet ovenpå (her behøver du IKKE at fryse fyldet forinden).
6. Dyp eller overtræk kuglerne med chokolade og sæt dem på køl indtil de skal serveres.


Enjoy 😉Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *