Mexicansk One Pot

Mexicansk One Pot

Mexicansk One Pot med sorte bønner og en masse lækre krydderier, der varmer – og det bedste er næsten, at den er SÅ nem og SÅ hurtig at lave. One Pot Pasta er generelt en virkelig “hearty and wholesome” ret, som jeg elsker at lave i hverdagen, fordi det er super nemt at lave store portioner, så du har mad til flere dage. Du kan snitte/hakke/blende grøntsagerne så fint eller groft som du ønsker, men jeg kan personligt rigtig godt lide, at der er lidt forskellige teksturer at tygge i 😉


Denne ret er desuden lavet med sorte bønner og dermed uden kød, hvilket gør den glutenfri, laktosefri, sukkerfri og vegansk. Jeg er ikke veganer, og spiser både meget æg og kylling, men jeg synes også, at det er virkelig spændende at eksperimentere med kødfri alternativer flere gange om ugen! Og for pokker hvor er der meget smag i vegetarisk og vegansk mad! Kød smager jo egentlig heller ikke af meget i sig selv, og jeg bruger generelt alverdens krydderier til at give smag og gøre maden spændende. Jeg er stor fortaler for, at man eksperimenterer og smager sig frem – nogle gange går det galt, men oftest går det virkelig godt, og du bliver bedre og bedre! 😉


Min ultimative hverdagsfavorit er denne opskrift på one pot pasta med hakket kylling (glutenfri og laktosefri), og desuden er jeg også vild med denne lasagne, som også er glutenfri og laktosefri.

Opskrift på Mexicansk One Pot

Ingredienser til cirka 4 portioner

– 1 fed hvidløg
– 1 toppet tsk stødt spidskommen (køb evt. i asiatiske supermarkeder eller brug den fra Santa Maria)
– 3 tsk paprika
– 1-3 tsk stødt chili eller cayenne (afhængigt af hvor glad du er for stærk mad – jeg putter altid en del i, men smag til!)
– 3 tsk salt

– 275 g gulerødder
– 100 g peberfrugt
– 100 g spinat (gerne fra frost)
– 1 dåse majs
– 1 dåse sorte bønner eller kidneybønner
– 2 små eller 1 stor dåse koncentreret tomatpuré (i alt 140 g)
– 3,5 dl vand (skal måske justeres afhængigt af hvor meget vand din pasta suger)
– 150 g glutenfri pasta (eller normal hvis du tåler det – bare ikke frisk pasta) (OBS: pastaen skal IKKE koges inden du putter den i gryden!)


Fremgangsmåde:
1. Snit/hak/riv grøntsagerne i den størrelse og form du ønsker og lad det ligge på skærebrættet.
2. Kom olie i en gryde og svits hvidløg, spidskommen, paprika, chili og salt hurtigt.
3. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør rundt. Skru ned på lav varme (cirka 3 ud af 9) og lad retten simre under låg i cirka 15 minutter (skru mere ned eller skift til et mindre blus, hvis det hurtigt sætter sig lidt fast på bunden af gryden).
4. Husk at røre i retten indimellem og tilsæt evt. en smule mere vand, hvis der allerede efter 7-10 minutter ikke er mere væske. Hvis der til sidst er meget væske i retten, kan du fjerne låget og skrue op for blusset og røre oftere – så forsvinder en del af vandet hurtigt.
5. Smag til.

Servér evt. med frisk koriander, frisk chili og avocado (eller guacamole), og nyd den lækre, cremede mexicanske one-pot.
Hvis du synes, at den er blevet liiidt for stærk – eller hvis du bare godt kan lide det – så kan du også servere retten med en klat creme fraiche eller revet ost 😉1 thought on “Mexicansk One Pot”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *