Glutenfrit bananbrød

Glutenfrit bananbrød

Glutenfrit bananbrød er en skøn og mindre sød variation af den klassiske banankage. Det er ideelt med topping som sundere nutella, marmelade, peanutbutter eller din præfererede type smør. Det er et hit i alle aldre!

Dette bananbrød er svampet, let fugtigt og mindre sødt end banankage. Derfor egner det sig både som den perfekte snack i hverdag og weekend – eller som en lækker overraskelse i madpakker eller på farten. Opskriften er glutenfri, sukkerfri og laktosefri, og så er det super nemt og hurtigt at lave. Jeg anbefaler at lade det køle helt af inden servering.

Brødet er desuden fryseegnet, og jeg kan på det varmeste anbefale at skære det i skiver og fryse det ned. På denne måde kan du hurtigt tø et par enkelte skiver op, når lysten melder sig.

Desuden kan jeg også anbefale at tage et kig på min opskrift på sund banankage med nutellatopping, hvis du er i humør til kage! Den smager fuldstændig fantastisk – uden at overdrive ;-). Og mine bananmuffins med blåbær og chokolade er også et sikkert hit.

glutenfri bananbrød sundere glutenfri sukkerfri laktosefri peanutbutter

OPSKRIFT PÅ GLUTENFRIT BANANBRØD

Ingredienser:
– 3 overmodne bananer
– 3 æg
– 1,5 dl vand
– 3,5 dl glutenfri mel (jeg har brug cirka lige dele af havregryn, quinamel, fuldkornsmajsmel, fuldkornsrismel og mandelmel – jeg anbefaler at bruge i hvert fald 3 typer mel)
– 2 spsk smagsneutral olie (eller peanutbutter, hvis du kan lide smagen)
– 1 nip salt
– 1 nip kardemomme

Valgfri (men anbefalet): en håndfuld rosiner eller cirka 6 finthakkede dadler

Fremgangsmåde:
Kom alle ingredienserne (på nær rosiner/dadler) i en blender og blend til du har en ensartet masse. Tilsæt hakkede dadler eller rosiner og rør rundt. Hæld dejen i en rugbrødsform beklædt med bagepapir og bag i cirka 30 minutter ved 180 grader varmluft.
Lad brødet køle helt af inden servering. Opbevares et par dage på køl eller skiveskåret i fryseren.1 thought on “Glutenfrit bananbrød”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *