Glutenfri og laktosefri lasagne

Glutenfri og laktosefri lasagne

Glutenfri og laktosefri lasagne med en masse grøntsager, som giver både fylde og mæthed. Du kan gøre grøntsagerne præcis så skjulte som du ønsker ved eventuelt at komme det i en blender. Jeg plejer bare at rive og snitte grøntsagerne fint. Dog kan jeg sagtens forestille mig, at der kan være nogle skeptikere og børn, som kunne finde på at rynke lidt på næsen, hvis de ikke er så store tilhængere af grøntsager endnu ;-).

Opskriften er glutenfri og laktosefri, og jeg laver næsten altid kødsovsen af hakket kylling, da jeg synes at det er lige så lækkert som hakket oksekød. Det er en smagssag, og det vælger du helt selv. Du kan desuden også blande de to typer kød (det har jeg også testet 😉 )!

Derudover skal det nævnes, at du selvfølgelig også sagtens kan anvende både “almindelige”/glutenholdige lasagneplader og laktoseholdig madlavningsfløde/mornaysauce, hvis du tåler dette.

Jeg serverer ofte lasagnen sammen med en lækker salat og noget brød – og min seneste favorit er dette grøntsagsfladbrød, hvor du slet ikke kan smage grøntsagerne.

Opskrift på glutenfri og laktosefri lasagne

Cirka 6-8 portioner, afhængigt af mængde tilbehør og sult 😉

Ingredienser:
– 800 g hakket kylling eller oksekød
– 250 g hvidkål eller spidskål (finthakket eller blendet)
– 300 g fintrevet gulerod
– 3 fed hvidløg
– 1 rødløg (du kan også bruge normalt løg)
– 1 stor håndfuld frisk basilikum (eller 2 tsk tørret)
– 4 tsk salt
– 4 tsk paprika
– 2-3 tsk chilipulver eller cayenne (kan udelades)
– 2 små eller 1 stor dåse koncentreret tomatpure (140 g)
– 1 karton/dåse hakkede tomater
– 1 dl vand
– Lidt fintrevet muskatnød

Desuden: 250 g glutenfri lasagneplader (jeg bruger 1 pakke fra Urtekram), 1 karton soya cuisine eller rice cuisine* (200 ml, se billede nedenfor)

Valgfrit: frisk og/eller revet mozzarella mellem lagene


Fremgangsmåde:
1. Blend, hak, riv eller snit kål og grøntsager som du ønsker (jeg plejer at finthakke hvidkål og rive gulerødder på den fine side af rivejernet, men du kan også vælge at “skjule” det hele ved at blende det).
2. Varm olie i en stor gryde (minimum 2 L) og svits løg og hvidløg i et par minutter.
3. Tilsæt hakket kylling eller oksekød og brun dette.
4. Kom alle krydderierne på nær muskatnød i (skær eller hiv basilikumsblade i mindre stykker hvis du bruger dette) samt koncentreret tomatpure.
5. Tilsæt grøntsagerne, vand og dåsen med hakkede tomater og rør godt rundt.
6. Sluk for varmen og riv lidt muskatnød over (virkelig anbefalet!)
7. Forvarm ovnen til 200 grader mens du “samler” lasagnen
8. Saml lasagnen ved først at hælde lidt vand i bunden af dit ovnfaste fad. Dernæst fylder du kødsovs i bunden, så et lag soya cuisine (eller mornaysauce) og lasagneplader (og evt. ost!). Gentag indtil du har brugt det hele. Mit øverste lag er altid kødsovs og soya cuisine (og evt. ost)

9. Bages ved 200 grader i cirka 30 minutter. VIGTIGT: lad lasagnen køle af og sætte sig i mindst 10 minutter herefter, inden servering.


* kan udskiftes med normal mornaysauce eller madlavningsfløde (glutenfri hvis nødvendigt)1 thought on “Glutenfri og laktosefri lasagne”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *