Sunde bananmuffins med blåbær og chokolade

Sunde bananmuffins med blåbær og chokolade
bedste sunde bananmuffins med blåbær og chokolade

Sunde bananmuffins med blåbær og chokolade. Disse muffins er perfekte, hvis du har et par overmodne bananer, der ligger og tigger om at blive brugt – og selvfølgelig hvis du er i humør til en sund og lækker snack.

Disse små banan/blåbærmuffins er virkelig lækre og lidt friskere end normale bananmuffins. De er dog stadig både svampede, smagfulde og søde, og desuden er de glutenfri, sukkerfri og laktosefri!

De er perfekte til alt fra brunchbuffet, eftermiddagskage, “aftenkaffe” eller som et mellemmåltid. Desuden er de også perfekte til børnenes madpakker hvis du udelader chokoladen.

Tjek desuden opskriften på denne lækre sunde banankage med nutellatopping, hvis du har mere lyst til en skærekage. Desuden kan du med fordel også skære dine overmodne bananer i skiver og gemme dem i fryseren – så har du altid bananer klar når lysten melder sig.

Skynd dig at finde en røreskål og ingredienserne frem og bag disse sunde bananmuffins med blåbær og chokolade til aftensnack eller eftermiddagssnack 🙂

OPSKRIFT PÅ SUNDE BANANMUFFINS
– med blåbær og chokolade

Ingredienser:
– 3 store overmodne bananer
– 1 stor spsk peanut butter
– 1,5 dl mandelmel
– 1 dl kokosfibermel
– 2 dl vand (eller evt. 1 dl vand + 1 dl valgfri mælk)
– 2 æg delt i blomme og hvide
– 1 tsk vaniljeessens
– 1 tsk bagepulver
– 2 dl blåbær (friske eller frosne)
Mørk chokolade efter lyst/behov (jeg brugte cirka 40 g 100% chokolade)

Fremgangsmåde:
Mos bananer med en gaffel og tilsæt de øvrige ingredienser, bortset fra æggehvider – disse piskes stive i en separat skål og vendes derefter forsigtigt i dejen.
Fordel dejen i muffinforme og bag ved 200 grader normal ovn i cirka 20 minutter (hold øje da bagetid kan variere afhængig af størrelsen på dine muffins samt din ovn).
Lad dine muffins køle af inden du serverer.
De er både køle- og fryseegnede 🙂


Tag eller skriv endelig til mig på Instagram eller Facebook på NoGlutenNoLimits (@noglutennolimits) hvis du bager nogle af mine opskrifter – er vild med at se jeres kreationer!2 thoughts on “Sunde bananmuffins med blåbær og chokolade”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *